maandag 13 mei 2013

Top 10 tips Wat te doen in de vakantie

Wat kun je allemaal gaan doen tijdens de vakantie? Wat is een leuk dagje uit in de vakantie? Hoe ga je je kinderen vermaken tijdens de vakantie? Ga je een leuk dagje weg met de kids of blijf je thuis? Ik heb hier de 10 leukste vakantie tips voor je op een rijtje gezet om je het wat makkelijker te maken en wens je alvast veel plezier met wat je gaat doen!


meivakantie-kinderen-kids-pretpark-attractiepark-kermis

1. Een dagje naar het pretpark in de vakantie

Een dagje uit naar een leuk pretpark vinden kinderen helemaal te gek. In Nederland heb je best een groot aanbod aan leuke attractieparken, dus er zit altijd wel iets bij waar je met je kids naar toe kan. Neem bijvoorbeeld attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel. Je hebt er vanalles te doen voor jong en oud.  Zo heb je voor de kleine kinderen het bekende Sprookjesbos, voor het hele gezin de Droomvlucht en voor de durfals de houten achtbaan Joris en de Draak. Wil je meer weten over dit leuke attractiepark? Lees dan mijn uitgebreide artikel over de Efteling.

Wanneer je jongere kinderen hebt zijn Julianatoren (in Apeldoorn), Toverland (Sevenum), de Autotron (Rosmalen), Plopsaland (Coevorden) of Speelland (Hilvarenbeek) misschien leuke pretparken. Dit zijn goedkope pretparken, maar zeker de moeite waard! Wil je naar een iets groter pretpark voor de hele familie, maar vind je bijvoorbeeld de Efteling te duur, dan heb je nog alternatieven als Hellendoorn, Duinrell en Ponypark Slagharen. Dit zijn goedkopere pretparken, maar toch best groot. Voor de jongeren en thrillseekers is Walibi (voormalige Six Flags) een mooi attractiepark. Dit is in Nederland het park met de meeste achtbanen.Het is trouwens zeker de moeite waard om eens op internet rond te kijken voor kortingsbonnen voor pretparken. Soms hebben pretparken een aanbieding bij bepaalde websites. Voor pretparken korting raad ik je aan om de webshop van de Telegraaf in de gaten te houden. Hier heb ik ook al vaker kortingsbonnen kunnen krijgen voor pretparken die de moeite waard zijn. Ook Vakantieveilingen.nl kun je in de gaten houden om op pretparken te bieden. Op Veronicamagazine.nl heb je ook regelmatig interessante aanbiedingen en kortingen voor pretparken. Wanneer je lid bent van de ANWB, moet je zeker de website eens in de gaten houden voor pretpark kortingen.


dierentuin-meivakantie-kinderen-kids

2. Ga in de vakantie naar de dierentuin

Een dagje weg naar een dierentuin vinden kinderen ook heel erg leuk. Gelukkig heb je best veel dierentuinen in Nederland. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit waar je woont, er is altijd wel een dierentuin redelijk in de buurt. Woon je in Amsterdam of omgeving, dan heb je één van de bekendste dierenparken in Nederland zitten, namelijk Artis. Dit is een mooie dierentuin waar allerlei dieren te bezichtigen zijn. Voor de mensen die in Rotterdam en omgeving wonen heb je de bekende dierentuin Diergaarde Blijdorp.

Een hele bekende, grote dierentuin die in het noorden van Nederland ligt is natuurlijk dierenpark Emmen. Deze dierentuin is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Wanneer je in de buurt van Arnhem woont is Burgers Zoo een hele mooie dierentuin. Ze hebben hier een grote overdekte jungle en woestijn. Een iets kleiner dierentuin is Ouwehand's dierenpark in Rhenen. In Amersfoort heb je een iets kleiner dierenpark. Hier ben ik nog nooit geweest, maar ik heb van veel mensen gehoord dat dit ook een leuk dierenpark is. Voor de mensen in het zuiden van Nederland heb je de Beekse Bergen. Dit is een heel groot safaripark waar je met de auto, lopend of zelfs met een boot doorheen kan.

Dierenparken, die gespecialiseerd zijn in bepaalde dieren, zijn bijvoorbeeld het Dolfinarium in Harderwijk. Hier vind je voornamelijk dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen, zeehonden en andere zeedieren. In de Apenheul in Apeldoorn heb je allerlei soorten apen. In dit park kun je ook tussen de apen door lopen, al heb ik gehoord dat dit de laatste paar jaar minder is geworden. Voor de liefhebbers van reptielen heb je in verschillende steden reptielenmusea, zoals Tilburg, Breda en Vlissingen.

Tip: ook voor dierentuinen kun je regelmatig kortingsbonnen online vinden!
meivakantie-zwemmen-kinderen-kids-zwembad-zwemparadijs


3. Gezellig zwemmen in de vakantie

Een leuk dagje uit naar een zwembad in de vakantie? Voor een redelijk lage prijs kun je al de hele dag in een zwembad of subtropisch zwemparadijs rondhangen. De meeste steden hebben één of meerdere zwembaden of zelfs een subtropisch zwembad. Kinderen vinden het hartstikke leuk om te zwemmen en is het is nog goed voor ze ook. Ik durf te wedden dat ze 's avonds als een blok in slaap vallen. Voor baby's en peuters heb je vaak speciale peuterbaden, voor de oudere kinderen heb je vaak een golfslagbad, wildwaterbanen en glijbanen. En voor jezelf zijn bubbelbaden, kruidenbaden etc. misschien een bezoekje waard.

Je kunt ook naar het zwembad van een vakantiepark gaan. Dit zijn vaak mooie subtropische zwemparadijzen. Voorbeelden van vakantieparken zijn Center Parcs, Landal vakantieparken, Hogenboom Vakantieparken, Roompot vakantieparken etc. CenterParcs staat bekend om zijn mooie subtropische zwembaden. Je kunt er vanalles vinden, zoals een wildwaterbaan, glijbanen, golfslagbaden, stroomversnellingen, kruidenbaden, bubbelbaden en nog veel meer! Wanneer je van waterglijbanen houdt, moet je zeker een keer in attractiepark Duinrell zijn geweest in het Tikibad. Hier heb je superveel verschillende glijbanen voor jong en oud. Zeker de moeite waard om een keer geweest te zijn! Duinrell vind je in Wassenaar, vlak bij Den Haag.


meivakantie-natuur-bossen-duinen-strand-kinderen-kids

4. In de vakantie de natuur in

In de vakantie met je kids de natuur in? Superleuk, maar vooral ook gezond! De frisse lucht en beweging zal je kinderen alleen maar goed doen. Na een paar uurtjes actief bezig zijn in de natuur zullen je kinderen 's avonds waarschijnlijk als een blok in slaap vallen. Wat kun je in de natuur allemaal gaan doen? Kinderen vinden het heel leuk om hutten te bouwen. Ga met ze de bossen in, verzamel takken en laat ze lekker hun gang gaan. Wanneer ze hulp nodig hebben, kun je ze assisteren.


Ook kun je met je kinderen in de vakantie een speurtocht houden in de bossen of op zoek gaan naar dieren. Samen foto´s maken van de natuur is ook een leuke, creatieve bezigheid. Natuurlijk kun je sportief bezig zijn in de frisse lucht van de natuur. Neem een bal of tennisrackets mee of speel tikkertje. Wanneer je naar het strand of de duinen gaat kun je ook zandkastelen bouwen. Vooral met jongere kinderen is dit leuk om te doen. Neem een schepje, vormpjes en een paar emmertjes mee en je kunt je zo een paar uur vermaken met je kindjes.


meivakantie-knutselen-kinderen-kids

5. Lekker knutselen in de vakantie

Iets wat je altijd en lekker thuis kan doen is knutselen. Het kan natuurlijk regenen in de vakantie, dus dan ga je niet snel naar buiten. Wat je dan altijd kan doen en eigenlijk goedkoop is, is gezellig knutselen met je kinderen. Op knutselgebied is heel veel te doen. Je kunt gaan tekenen of kleuren, kaarten maken, leuke dingen vouwen, stempelen, maskers maken, een kijkdoos maken, kettingen maken, fotolijstje maken, vogelhuisje maken, kleien, vilten bloemen maken, hoedjes of kronen maken, bloemstukjes maken etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt wel iets in elkaar knutselen. Creatief bezig zijn is alleen maar goed voor de ontwikkeling van kinderen!


meivakantie-kinderen-kids-koken-bakken-kokerellen-koekjes

6. Met je kinderen koken en bakken in de vakantie

Wat kinderen heel leuk vinden om te doen is samen koken of bakken. Wat dacht je van appelflappen maken, koekjes bakken, poffertjes maken, een cake bakken, zelfgemaakte saucijzenbroodjes bakken, een salade maken etc.? Doe je kind een koksmuts op, een schort aan en je kunt een middagje gezellig samen kokerellen!Kook- of bakspullen nodig?
Bestel bij Bol.com voor 23.00 uur en je hebt je artikelen de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.commeivakantie-kinderen-kids-museum-musea

7. Bezoek een museum in de vakantie

Een cultureel dagje uit met de kids in de vakantie? Ga naar een museum! Bij musea denk je, waarschijnlijk net als ik, aan saaie bedoelingen. Toch zijn er een aantal musea in Nederland die voor kinderen heel erg leuk zijn. Dit zijn museums waarbij kinderen actief mee kunnen doen. Een bekend museum is Beeld & Geluid in Hilversum. Hier kunnen kinderen zelf leuke dingen doen. Wat dacht je van het nieuws presenteren, een lichtshow in een echte studio bedienen, meedoen aan een echte quiz, tekenen op één van de vele Klokhuis schermen, een echte opkomst in een studio en nog veel meer! Science Center Nemo in Amsterdam is ook een erg leuk museum voor kinderen. Hier kunnen kinderen ook zelf actief deelnemen aan leuke activiteiten. Dit is zeker een aanrader!

In Noordwijk is Space Expo te vinden. Hier kunnen kinderen spelenderwijs leren wat de ruimtevaart inhoudt. Hoe werkt zwaartekracht, wat zijn satellieten of beleef bijvoorbeeld een lancering. Je kunt ook met de kids een dagje weg naar de Corpus Experience. Hier maken kinderen een reis door de mens. Corpus ligt in Oegstgeest en is een leuk, educatief uitje voor het gezin. Museon in Den Haag is ook een leuk museum voor een familie uitje. Hier leren kinderen iets over het ontstaan van de aarde door middel van kijken, luisteren, lezen, maar vooral door dingen zelf te doen. Erg leuk voor een educatief uitje met de kinderen!

Tip: ook voor musea kun je op internet kortings bonnen vinden!


meivakantie-indoor-bowling-karten-lasergame-klimwand

8. Indoor activiteiten tijdens de vakantie

Is het wat minder goed weer en wil je toch iets leuks gaan doen met je kinderen, dan kun je altijd een indoor activiteit doen. Iets oudere kinderen (vooral jongetjes) vinden het namelijk helemaal te gek om te gaan lasergamen. Je hebt ook paintball, maar dan speciaal voor kids. Of wat dacht je van bowlen? Ook dat vinden kinderen erg leuk om te doen. Een klimwand, bungeesoccer, poolball of discorollerskaten zijn ook erg leuke activiteiten om met je kinderen te doen. Met iets oudere kinderen kun je gaan karten. Erg spannend! En met kleinere kinderen kun je naar een indoor speelparadijs. Hier zijn er genoeg van te vinden in Nederland.


meivakantie-kinderen-kids-schoonmaken-tuin-stofzuigen

9. Een grote schoonmaak houden en de tuin doen in de vakantie

De vakantie is ook een mooie gelegenheid om thuis een grote schoonmaak te doen of te tuinieren. Kinderen vinden het hartstikke leuk om mee te helpen met schoonmaken of tuinieren. Alles wat volwassenen doen willen kleine kinderen nadoen, dus waarom zou je hier geen gebruik van maken? Je kunt je kinderen vanalles leren met schoonmaken en tuinieren. Geef je kindje bijvoorbeeld een gietertje, zodat hij de plantjes en het gras water kan geven. Tijdens de was doen kunnen ze meehelpen met vouwen of de wasknijpers aangeven. Geef ze een nat doekje en ze kunnen meehelpen met het schoonmaken van speelgoed en andere spulletjes. Spelenderwijs leren ze vanalles, samen de tijd doorbrengen is gezellig en je kunt een aantal klusjes doen en van je lijstje afstrepen.

10. Andere leuke dingen die je kunt doen in de vakantie

En als je het dan echt niet meer weet wat je moet gaan doen in de vakantie met je kinderen, kun je altijd nog op één van de volgende websites kijken wat voor activiteiten of festiviteiten er in het land zijn. Op dagjeweg.nl is veel te vinden als je niet weet wat je in de vakantie moet gaan doen. Ook op schoolvakantie-kalender.nl zijn genoeg leuk dingen te vinden. Wil je de natuur in? Dan kun je vast leuke activiteiten vinden op Natuurmonumenten.nl. Ik wens je alvast veel plezier met wat je in de vakantie gaat doen!


Heb jij nog ideeën, suggesties of toevoegingen? 
Laat het ons dan via een bericht hieronder weten!

Nog lastminute vakantiespulletjes nodig?
Bestel bij Bol.com voor 23.00 uur en je hebt je artikelen de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com2 opmerkingen:

Anja zei

Als je creatief bent hoeft het vaak niet veel geld te kosten. Zo kan je vaak bij supermarkten sparen voor hoge kortingen. En qua zwemmen betreft: Ik heb 2 jaar geleden zo'n intex opzetzwembad gekocht, waar ik op warme dagen echt niet zonder kan. Gewoon lekker thuis, alles bij de hand en genieten van mijn tuin!

Nadine Hanegraaf zei

Wat een goede post! Zwembadselect

Een reactie posten